2010. május 25.

Mogyoróscsokis rizs

Marci valamiért imádja a tejberizst. Nálunk az alap a tejszínes gyümölcsrizs, ám mikor most megkérdezte, hogy milyen gyümölcs kerül bele, és anya odanézett a gyümölcskosaramba, rögtön leszögeztem, hogy az almámból ugyan nem kap. Hiába, nagyon gyorsan fogy, mert már Bodza is eszi, meg a disznók is. Ez már fogyasztás! Marci megkérdezte, hogy kiwit nem lehet beletenni? Kiwit? Ilyenkor? Hol él ez?-ezek voltak az én gondolataim. Mellesleg mikor télen kiwit tettünk bele, nem volt hajlandó megenni. Anya kicsit jobban felkapta a vizet,hogy nagyon szarul áll, stb, stb. Lényeg a lényeg: mogyoróscsokis rizs lett a dologból.

Hozzávalók:
20 dkg rizs
3 dl víz
6 dl tej
10 dkg cukor
1 tábla mogyoróscsoki

A rizst a vízben tegyük fel főni, majd mikor már magába szívta, öntsünk hozzá a tejet. Viszonylag alacsony lángpn főzzük, kevergessük meg néha, ügyeljünk, hogy ne fusson ki. Ha már megfelelő állagú a rizs, keverjük hozzá a cukrot, majd fedjük le fedővel, hogy a saját gőzében tovább párolódhasson-melegítés nélkül. Egy fél óra után vegyük le a fedőt, és attól függően, hogy milyen állagú csokit szeretnénk enni, keverjük bele most, vagy ha már kihűlt, a durvára vágott csokit.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése