2010. május 23.

Provancei melegszendvics

Nem is emlékszem már, mikor csinálta ezt anya először, de azóta is töretlen sikerrel hódít. (Egy régi, megrendelhetős főzőskártya csomagból van a recept.) Akárhol csinálom, mindenkinek nagyon ízlik. Egyszerű, gyorsan elkészíthető, és mindenki meglepődik, mikor megmondom milyen alapdolgokból van összerakva.

Igazából lehet bonyolítani a dolgot, hogy 125 g majonéz, 1 evőkanál paradicsompüré/ketchup, 1 teáskanál mustár, de szerintem fölösleges. Én úgy szoktam, tetszőleges mennyiségű ketchupot, ennek a felénél kicsit kevesebb majonézt, és kevés mustárt nyomok hozzá. Összekeverem. Ebbe ementálit reszelek, (a nagylyukú részen), majd fokhagymával és ún. provancei fűszerkeverékkel/ oreganoval ízesítem. Felszeletelt bagettre kenem, és előmelegített 200 fokos sütőben rápirítjuk a tetejére. 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése