2010. október 15.

Diós örmény sütemény

8 és fél óra múlva már a repülőn ülünk. És megkezdődik a nagy utazás. The Big Journey. Vagy ezt akkor szokták mondani, amikor az ember hajózni indul??? Mert mintha a journey viziútra lenne használva. De kit érdekel. Elmegyek. És két hétig szarok mindenre. Az összes pasira.
De még gyorsan muszáj sütnöm egyet, hiszen két hétig nem lesz rá alkalmam! Hmm... mondjuk:


Hozzávalók:
      240 g búzaliszt
      1 tk sütőpor
       2 csipet só
      120 g barna nádcukor
      120 g vaj, kissé felolvasztva
       1 szem szerecsendió (majdnem) vagy szerecsendióvirág
       1 db tojás
       250 ml tejföl (lehetőleg sűrű, házi)
       1 tk szódabikarbóna
        10 dkg dió
        5 evőkanál cointreau

A sütőt 180 fokra előmelegítem.A lisztet, a sütőport a sót és a barnacukrot összekeverem, majd a felolvasztott vajat hozzáöntöm. Kézzel elmorzsálom, és reszelek rá bőven szerecsendiót.
A tojást a tejföllel és szódabikarbónával elkeverem, beleöntöm a tésztába, és egy villával jól összekeverem.
Sütőpapíros tepsibe teszem. A durvára vágott diót egy picit áztatom a narancslikőrben, majd a tészta tetejére öntöm. Kicsit bele is nyomkodom. Addig sütöm, míg szép színe nem lesz, és már nem folyós a közepe.

1 megjegyzés:

  1. nagyon finom volt a süti:) de mivel megint kevesen voltunk ifin, még itthonra is jutott. De azért már rég elfogyott ;D

    VálaszTörlés