2010. november 23.

Körtés-pudingos charlotte

Nagyon finom lett. Könnyű, gyors, és még sütni sem kell. Ez a tortaforma meg... imádom. Szerelem első látásra. Meg használatra. Pedig csak mikulásajándék. De bevallom őszintén kipecáztam az ajándékos szekrényből. Muszáj volt!
A torta alapja darált keksz, olvasztott vaj, cukor és tej keveréke.15 dkg darált kekszet, 8 dkg olvasztott vajat, 2 evőkanál cukrot és annyi tejet, hogy normális gyúrható massza legyen, összedolgozunk. Belenyomkodjuk a tortaforma aljába a felét/háromnegyedét. Nem kell semmi zsiradék, mert már benne van a tésztában. A szélét kirakjuk babapiskótával, aminek az alját levágtuk.A "tésztán" egyenletesen eloszlatunk egy apróra vágott körtét, majd egy adag pudingpor (ahogyan a zacskón van) felét rákanalazzuk. Erre jön a maradék keksztészta, akár morzsolhatjuk is, én nagyjából rányújottam. Erre egy másik apróra vágott körte és a maradék puding. Aztán irány a hűtő. Kb. egy éjszakára.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése