2010. december 25.

Csicseriborsó-fasírt

Imádom és pont. Pedig nem vagyok oda az olajban sült dolgokért(konkrétan erősen tartózkodom tőlük). De ezen egyáltalán nem érződik. Nem az a könnyű kis étel, hiszen maga az alapanyaga is hüvelyes, ami tartalmas. Legelőször friss, még puha csicseriborsóból ettem, de mivel csak egyszer volt Budán kutyavásár, mi sem jutottunk többször ilyenhez, maradt a szárított. Szerintem nem érződik a különbség.
Hozzávalók: fél csomag szárított csicseriborsó( Vegabond márkanév alatt fut, az Intersparban vagy jobb  bioboltokban lehet kapni)
petrezselyem                                                                                               
chili                                                                                                             
só                                                                                                              
vöröshagyma                                                                                               
2-3 tojás                                                                                                      
zsemlemorzsa                                                                                               
A csicseriborsót nagyon sokáig főzzük, hogy jó puha legyen. Ha megfőtt, villával összenyomkodjuk, belevagdossuk a petrezselymet, sózzuk, ízesítjük chilivel, majd a kockákra vágott vöröshagymát is belekeverjük a masszába. Hozzákeverünk 2 vagy 3 tojást, attól függően mennyitől lesz massza állagú.
Kis pogácsákat csinálunk belőle, zsemlemorzsába forgatjuk, majd egy teflonserpenyőben kevés olajjal kisütjük, vagy sima serpenyőben sok olajjal.

2 megjegyzés:

  1. Nagyon tetszenek a receptek.
    Könnyen elkészíthető, és a siker soha nem marad el!

    köszönöm!
    B. Csilla

    VálaszTörlés