2010. december 23.

Dörmi maci vaníliakrémmel

Anya valamilyen ismeretlen indíttatásból vett egy tepsit, tele maciformájú mélyedésekkel. Hogy de aranyos. Hosszú ideig csak állt magányosan a kamrapolcon, míg egy szép napon kezelésbe nem vettem, és alkottam benne. Mert milyen gyerek az, aki nem szereti a Győri Édes eme bájos termékét?
Hozzávalók: 2 tojás
                           8 dkg cukor
                              5 dkg puha vaj
                      8 dkg liszt
                                   1/4 zacskó sütőpor
                     csipet só

A tojásfehérjét asóval kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a vajat, sót, lisztet, sütőport. A végén óvatosan beleforgatjuk a tojáshabot is. Az így kapott masszából a vajazott lisztezett formákba teszünk éppen csak annyit, hogy az alján legyen.
A töltelék 2,5 dl tej, 3 dkg cukor, és egy fél zacskó vaníliás pudingpor rendeltetésszerűen elkészítve, de szerintem megéri venni 2 db készen kapható pudingot is, mert nem kell sok.
A kevés tésztára teszünk egy kiskanálnyi pudinggolyót, majd befedjük a maradék tésztával. Előmelegített 160 celsius fokon hamar megsül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése