2010. december 15.

Szupergyors fahéjas / kakaós csiga


Nem mondanám biztosra, de ha jól emlékszem Stahl recept. Mindegy, a slusszpoén az, hogy úgy néz ki, mintha kelt tészta lenne, de nagyon nem az. Egyszerű sütőporos. Ha puhára hagyjuk, isteni, főleg mikor még meleg. De ez az, amit nem lehet már másnap enni. Pont a sütőporos gyorsasága miatt keményedik meg.

Hozzávalók
20 dkg liszt
5 dkg vaj
2,5 dkg cukor
7,5 dkg joghurt
 0,7 dl tej
fél teáskanál sütőpor
negyed teáskanál szódabikarbóna
csipet só
5 dkg cukor
 1 teáskanál fahéj
2 evőkanál tejszín
 1 evőkanál barnacukor

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A vajat felolvasztjuk és langyosra hűtjük. A lisztet összekeverjük a sóval, cukorral, sütőporral, szódabikarbónával, Hozzáadjuk majdnem az összes vajat, (egy picit hagyjunk a kenéshez), joghurtot, tejet, és gyorsan összekeverjük. Lisztezett deszkára borítjuk, és fél centiméteres téglalappá nyújtjuk. Kenjük meg a maradék olvasztott vajjal, majd szórjuk rá a fahéjascukrot. A hosszanti oldalánál tekerjük fel, majd vágjuk jó másfél centis darabokra. Sütőpapíros tepsibe tegyük, de ne túl közel egymáshoz, mert fognak nőni. Kenjük meg a tetejüket a cukrostejszínnel, és kb 12 perc alatt süssük készre. Nagyon fontos szabály, hogy úgy nyitogassuk/vegyük ki őket, hogy ha egyszer már hideg érte őket, és visszatesszük, teljesen kiszárad. Szóval ne ész nélkül. :)

Kb 20 db kiscsiga lesz ennyi tésztából, amit érdemes még aznap elfogyasztani.

1 megjegyzés:

  1. De Stahl néni azt sosem mondta, hogy tartós süteményt süt, csak annyit, hogy gyorsan :D

    VálaszTörlés