2010. december 25.

Képviselőfánk

A nagybetűs csoda. Mert leírva olyan egyszerűnek tűnik... Én meg mint fiatal kislány, naivan gondoltam, megcsinálom. Az előzmény az, hogy apa közölte, jönnek hozzánk vendégek, de pont olyanok, akiket annyira nem kedveltem akkoriban, úgyhogy tököm kivolt az egész készülődéssel. Nekiálltam nagy flegmán, de közben anya hívott, és hullamód elbizonytalanított, merthogy ezt nagyon pontosan kell csinálni. Kell-e mondanom, hogy hogy sikerült? Sehogyan. A tészták nem nőttek meg tölthető méretre, csak sok pici kis golyóbis maradt a sütőpapíron. A slusszpoén az volt, amikor apa mondta, hogy itt vannak, és menjek ki üdvözöljem őket, én meg még javában a hajamat téptem a nem sikerülés miatt, úgyhogy tök rossz kedvem volt, nyakig úsztam a tésztában, a toppomon ötezer folt, meg már 3 napja azt hordtam. Elindultam kifelé, apa ránéz a toppomra, majd megkérdezi, hogy nem akarom-e átvenni. Vágtam egy grimaszt, majd morogtam, hogy nem. Gondoltam, nem tök mindegy, hogy hogy nézek ki? Pedig érdemes lett volna. Mert amikor kimegyek a kapu elé, meglátom a barátaimat. Na igen, azok a  meglepetésbulik...

     10 dkg vaj, 
     10 dkg liszt
4 tojás   
                                                                                             
A vajat 10 evőkanál vízzel felforraljuk, hozzákeverjük a lisztet, és sűrűre főzzük. A tűzről levéve egyenként beleütjük a tojásokat, majd sütőpapírra tojás nagyságú halmokat rakunk. Mielőtt sütőbe tennénk, kevés vízzel megspricceljük. Forró sütőben, 170 fokon kb. 15 perc alatt készülnek el. Fontos, hogy addig NE nyitogassuk a sütő ajtaját. Ha elkészült, a picit nyitott sütő mellett hagyjuk kihűlni.                                         A fánkocskákat kettévágjuk, majd megtöltjük 1 csomag Aranka krémmel.                                              

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése