2010. augusztus 30.

Szilvás-csokis cupcake

A süti alapja, csokipari tiramisu cupcake-je. Iszonyat ügyes az a csaj. Hogy miket nem süt! Meg fényképez. Durvás. Nekem őszintén szólva nem volt túl sok kedvem mascarponét venni, meg az egész tiramisu dolog úgyis apa műfaja. Most meg itthon vagyok, nem nála ugyebár. Ergo felejtős a dolog. Ellenben akad itthon iszonyat sok szilva, alma, körte. A kert ajándékai. Akik nem várnak a sorukra, ha épp olyanjuk van, berohadnak a garázsba/hűtőbe/kosárba.



Hozzávalók
  • 2 és fél dl liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 és fél dl barna cukor
  • vaníliaaroma
  • 3 evőkanál sűrített tej
  • 1 zacskó sütőpor
  • 2 tojás
  • ha kell, a higításhoz pici tej
  • csipet só
A cukrot, vajat habosra keverem, hozzáadom a tojásokat, vaníliaaromát, sűrített tejet. Ha már egynemű a massza, belekeverem a sütőporos lisztet, és sót. Igazából nehéz elmagyarázni milyen a jó sűrűségű massza, kb olyan legyen mint egy jó sűrű krém. Kenhető. Előmelegített sütőben 185 fokon süssük, míg már jó illatok nem terjengenek.

  • 15 db szilva
  • vaníliáscukor
  • 8 dkg csoki
  • negyed zacskó vaníliáspudingpor
  • pici fahéj
  • citromlé
A szilvákat lobogva forró vízbe mártjuk, és lehúzzuk a héjukat. A magtalan szilvahúst és csokit egy lábosba tesszük, és lassú tűzön összeforraljuk. Hozzáadjuk a citromlevet, majd ha az egész levet ereszt, a pudingport is belekeverjük. A fahéjjal és cukorral csak a legvégén ízesítsük.

A kész muffinok belsejéből, egy kiskanál nyelével kivágunk egy kisebb átmérőjű..öö nem is tudom mi ez. Ennek valami speciális matematikai neve van...de asszem henger. Na mindegy, szóval a lyukba töltjük a krémet, majd a tetejére morzsolunk a kivágott bélből egy keveset. 

                                                                                                        12 jó kis méretű muffin lesz

2010. augusztus 28.

Továbbléptem

Jajj... énis...mint mások...megtettem... de azért az anita blakees sztorik kicsit khmmm...mások. :) A jobb enyhe kifejezés. Vagy csak én vártam túl sokat. És az istennek se akartam elhinni, hogy fáj. Pedig aúúúúú. Iszonyat szar.
Azért inkább kipróbálnám azt, mint ezt. Ez majdnem egyenlő a katasztrófával. Neki. Én nem tudok egy ilyen apróságon fennakadni. Hogy nem sikerült. Mert tulajdonképpen mit is jelent ez??? Hogy nem ment el. Mert túl hamar abbahagytuk. Vagyis Én nekem elegem lett az egészből. Nem értem mit kell hisztizni, hiszen annyi ezerszer rosszabb dolog van... De mint mondta, idézem"ez ilyen pasi dolog, és én úgyse érthetem". Na ezen kiakadtam. De igaza van. Nem tudom felfogni. Más az értékrendem. Meghát..csaj vagyok:D. De hogy ez neki egy kudarc, mert azt jelenti hogy valamit nagyon rosszul csinált. Atya gatya. Most komolyan én ápolgassam a férfiúi önbizalmát??? Nekem fogadjunk szarabb volt mint neki. DE mindegy. Azért én örülnék ha egyszer összejönne. Csak mondjuk nem 2 nap alatt 7 óra alvással, és nuku ihlettel. Mert ha az elszáll, akkor.. baszhatom. Én nem tudom csak úgy előkapni az ardeurt. Pedig nem lenne rossz. Najó nem mindig, de azért...néha elfogadnám. Kíváncsi leszek mi lesz ezután. Hogy beszélünk-e még. Mert ha nem keres, én nem. Ha megszakadok sem. Amúgy meg egy ilyen kavarc már csak megérdemel egy bonyolult kapcsolatot facebookon, nem?

2010. augusztus 19.

...

What you've got boy is hard to find
Think about it all about it all the time
I'm all strung up my heart is fried
I just can't get you off my mind
Totális frusztráció. Leginkább ez jellemző most. Asszem szeretem. Vagy nem tom. De vajon mi mást jelenthet, hogy 5 percenként megnézegetem a képeit??? Egyszerűen MUSZÁJ visszakattintanom. Ha látok egy helyes csajt akivel egy fényképen van, rögtön lecsekkolom az adatlapját, meg ilyenek. Jézusom de gáz vagyok. Szóval nem feltétlenül jobb az ha tudod h kit szeretsz. Ezt neked zsuzsi:D. A viszontszeretés nagyon ritka, és megbecsülendő. Mert most pl danival beszélünk msnen. De semmi. Nemhogy bizsergés, még nagyon jókedv sem. Inkább fáraszt. Hogy milyen volt a vizitúra."Jaaaj, hát igazán szuper,képzeld, majdnem lefeküdtem egy sráccal. És most állandóan rajta jár az eszem. Asszem szeretem." Ez lenne a valóság. Ja és hozzátenni: pénteken elméletileg találálkozunk. De már óvatosabban bánok ezzel a nagy büszkeséggel. Mert ha túl sok embernek elmondom, nem fog teljesülni. Legalábbis szerintem. Pedig muszáj látnom. Nem is látnom. Érezni. Basszus, fizikailag hiányzik. Azt akarom hogy fogja a kezem, megöleljen, smároljunk. Esetleg ennél is többet. Ajj, nagyon nem lesz így jó. Ki fogok készülni.

2010. augusztus 18.

Anya szülinap

Na igen, az éves dobostorta projekt. Hát... idén legalább már a cukormáz látható volt. De bizonyám, fontos tanulság, hogy mindenképpen NAGYON JÓMINŐSÉGŰ csoki kell hozzá, és VAJ. Hogy a krém igazán fincsi legyen és megálljon. A lapsütéssel meg hadilábon állok, csakúgy, mint a lapvágással. Sebaj, van még időm fejlődni, jövő ilyenkorig. :D
A cukormáz meg nem bonyolult, csak kell hozzá egy kis..khmm, rákészülés. Én kb 5x égettem meg magam. És hogy nézett ki az a nyomorult konyha!

2010. augusztus 17.

Törzshelyem a tatoo visions

uff uff...ismételten sikerült kiakasztanom piciny családomat... de tényleg csak azután jutottr eszembe hogy elindultam a gyógyszertárba alkoholért. Esküszöm!!! Ugyanis a köldökpiercing gyógyulási ideje 5-8 hét. És addig semmi víz. Zuhamyozni is csak módjával és lehetőleg nem a bogyóra. Mi meg ugye tervezgettük a híres üdülésicsekkes hétvégénket, amit egy aquaparkban akartunk eltölteni. Pontosan egy hét múlva szombaton. Már meg is volt a hely, Balatonfüred, ma foglaltam volna a szállást. Marci jelenleg utál, anya ideges, merthogy megint baszok mindenre, csak az fontos amit én akarok. Jó, igaz, bűnös vagyok. És a legszebb a dologban, hogy ÉN akartam a legjobban, hogy csúszdaparkba menjünk. Merthogy még csak egyszer voltam, és nagyon vágytam rá... basszus..

2010. augusztus 15.

Oké, megtettem az első lépést a jövőm érdekében. Valami lesz. Sajnos valószínűleg semmi, deee... ezvan. Nincsmit tenni. Nagyon bírom, meg hasonlítunk, meg izgisebb, mint mondjuk dani, de...ajj... Ha nem, marad Dani. Nem mintha ő rossz lenne, csak... Andris..jobb. Magabiztosabb. A jó qurva életbe, nem lehet mindig én a pasi! Tököm kivan már vele. És rajta próbálgatom majd az Anita Blake-es technikákat. De... azért szeretem tudni, hogy kivel van, mit csinál meg ilyenek. És ez nem ellenrőizgetés, csak...biztonság(?). Nem bízok eléggé magamban. Hmm, fejlesztenem kéne az önbizalmam. Jónővagyok, jónővagyok, jónővagyok.

Nem kívül, belül fáj...

Basszus... Ilyenkor csak az jár a fejemben, hogy nem kellett volna...Miért???? Ha nincs, nem hiányzik. Sajnos én sem vagyok olyan erős, mint néha hiszem. És..nem tudom mit csináljak. Ez az egész... Annyira távol vagyunk egymástól. De amúgy meg kívánom. Tehát tök jó volt...minden. És mit kéne tennem??? Bejelöltem, visszajelölt, ennyi. Én nemtudom. Ő a fiú. Kilitin is olyan szépen összehozta. Most itt miért nem megy??? Asszem elérkezett a testiség ideje. Olyan szívesen találkoznék vele, vagy bármi. Nézem a képeit, és szar. Utálom. Elegem van a kibaszott világból. Dani meg... jajj. El kell határoznom magam. Itt és most.