2011. január 11.

Kinder Bueno süti

 Az ötlet maga Mónikától, aki Karácsonyra hozott mamához. Nem ezt, egészen másképp nézett ki, de finom volt. Nos, vele szemben érzek egyfajta büszkeséget, úgyhogy ha az életem múlna rajta se kérdezném meg. (Na jó, talán akkor.) De nem csak ezt, mást sem. Mindig olyan kioktatóan beszél, úgyhogy tök hülyének érzed magad a társaságában. Legalábbis én.
A nevét még kóstolás előtt megkérdeztük, mert az ember nem eszik olyant, amiről nem tudja, hogy mi az. Úgyhogy itthon szépen beírtam a gógliba, és hosszas válogatás után Mohakonyha receptjét vettem alapul. Alig változtattam, de amit igen, az nekem kellett. A képért meg bocsi, de erősen fogyós volt. :)
Erre a süteményre igaz, ott halt meg, ahol megszületett. A tepsiben.

Hozzávalók:
    a tésztához: 3 tojásfehérje
                      3 evőkanál cukor
                      1 csipet só
                      1 evőkanál olaj
                      1 evőkanál zsemlemorzsa
                      1 evőkanál liszt
                      fél teáskanál sütőpor
                      5 dkg pirított mogyoró

        A tojásfehérjét a cukorral és sóval kemény habbá verjük. Ezután folyamatos keverés közben hozzáadjuk az olajat, zsemlemorzsát, lisztet, sütőport. Kivajazunk-lisztezünk egy pici tepsit, beleöntjük, majd megszórjuk a tetejét a durvára vágott mogyoróval. Előmelegített sütőben 170 fokon sütjük, kb. 12 percig, tűpróbáig.

                      10 evőkanál nutella
  
          Kicsit megolvasztjuk. Én a már nem teljesen forró sütőbe tettem üvegestül, mert ezalatt kihűlt  tészta is, a nutella meg kellőképpen megfolyósodott. Rákenjük a tészta tetejére, majd hűtőbe tesszük.

                      3 tojássárgája
                      2,5 dl tej
                      8 dkg cukor
                      1 vaníliáscukor
                      fél csomag vaníliáspudingpor
                      1 evőkanál liszt
                      8 dkg étcsokoládé
                      8 dkg margarin

           A tojássárgáját a tejjel, cukrokkal, pudingporral és liszttel simára keverjük. Lassú tűzön krémet főzünk belőle, majd elfelezzük. Az egyik felébe 1 evőkanál vaníliaaromát, a másikba, még forrón! beletördeljük az étcsokit, és addig keverjük, míg el nem olvad. Kihűtjük.
A szobahőmérsékletű margarint elfelezzük, és a krémekkel simára keverjük.

A nutellás tésztalapra rákenjük a vaníliakrémet, ezt kirakjuk a tejben kicsit megáztatott kocka alakú háztartási keksszel. Kissé nyomkodjuk a krémbe, mert a következő krém rákenése könnyen elmozdítja őket. Az sem baj, ha itt 20 percre hűtőbe tesszük. A kekszre a csokis krém jön, amit ízlés szerint vékony rétegben megszórhatunk kakaóporral.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése