2011. január 20.

Twix


Nem olyan szép, mint az bolti, vagy Csokiparányé, de finom. Határozottan. És ha vettem volna a fáradtságot, hogy összecsokizzam... na várjunk csak, végül is miért ne? Már úgyis elöl van minden, csak újra kell mosogatni. Próba cseresznye. Hátha attól twixebb lesz.

Nem, tévedtem. De rontani nem ront rajta.Bár ha ajánlhatom akkor inkább tejcsokival csíkozzunk, mert az úgy autentikusabbnak hat.



Hozzávalók: Fél liter cukrozatlan sűrített tej (kávétejszín néven fut-Maresi)
                    10 evőkanál kristálycukor
A sűrített tejet átöntjük egy befőttesüvegbe, hozzáadjuk a cukrot, jól összerázzuk, majd elkezdjük főzni, kb. 4 óráig. Akkor jó, ha már olyan a színe, mint a képen lévőnek. És fontos! Ne azt várjuk, hogy besűrűsödjön, mint a cukrozott sűrített tej, csak a színe változik meg, és persze az illata.
Természetesen ha valakinek úgy hozza a jó sorsa, hogy hozzájut 4 tubus cukrozott sűrített tejhez, eszébe ne jusson kávétejszínt venni, használja azt bátran. Az a verzió besűrűsödik, és akkor jó, ha krémes-pudingszerű állagot kapunk.
De azért tegyük hozzá, kávétejszínnel a dolog majdnem feleannyiból kijön, mert egy ilyen üveg az Auchanben 430 Ft. Potom ár ennyi jóért.


A tésztához: ( Csokiparány receptje)
                         1,5 dl vaj
                         fél dl barnacukor
                         1 teáskanál vanilliaesszencia
                         1 csipet só
                         3 dl finomliszt
                         2 evőkanál tejföl
                         1 tojássárga

A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a sót, vaníliát, lisztet, tojássárgáját. Összekeverjük és tejföllel megfelelő állagúvá varázsoljuk.
Előmelegített sütőben sütjük, 180 fokon. Sütőpapíros tepsibe egyenletesen belenyomkodjuk, és 20 perc alatt készre sütjük. Nem kell aggódni a túlsütés miatt, mert pont az a jó, ha kicsit ropogósabb. Persze ne égessük oda.

A sűrített tejünk ekkora remélhetőleg már elkészül. Öntsük egy teflonedénybe és keverjünk el benn egy zacskó vaníliás pudingport. A sznobabbak természetesen választhatnak karamellest is, de anélkül is nagyon jó íze lett. :) Lassú tűzön sűrítsük be, majd kenjük a kihűlt kekszlapunk tetejére, és tegyük a hűtőbe.
Ha tudunk, várjunk másnapig (tapasztalatból tudom, hogy aki itt tart, annak már este van, aludva meg nem olyan nehéz a várakozás), de ha nem megy, 2 óra múlva már szeletelhető vízbe mártott késsel.

A tetejére 15 dkg tejcsokit megolvasztunk 2 evőkanál olajjal, és bevonjuk vele a csokijainkat.
Ha marad a tetejére húzzunk vele csíkokat, de lehetőleg nálam ügyesebben. :)
                        
                        


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése