2011. február 16.

Ananászos puszedli chilis csokimázzal

A pénteki keksz továbbfejlesztett változata. Normális kekszeket akartam, mint a datolyás, de ez lett. Kis puffancsok. De szerintem finomabb, mint az előző. De sokkal másabb is, úgyhogy nem ér összehasonlítgatni. A csokit azért tettem rá, mert erősen elcsodálkoztam az első adag sütőből előkerülése után, hogy milyen magasra nőttek. A csodálkozás ezután átment ötletelésbe, hogy miként lehetne valamivel külsőleg is izgalmasabbá tenni ezeket a kis puszikákat. Csiliscsoki híján étcsoki csiliporral.
Bár személy szerint nekem a natúr verzió jobban ízlik. Sokkal. Úgyhogy mindenképpen kóstoljuk meg, mielőtt összecsokizzuk, hátha más is így érez. :)


Hozzávalók:22 dkg ananász összepürésítve
                     1 tojás
                     csipet só
                     37 dkg liszt+2 púpos evőkanál+a golyózgatáshoz
                     fél zacskó sütőpor
                     2 csomag vaníliáscukor
                     8 dkg demerara barnacukor
                    1 narancs reszelt héja
                    8 dkg margarin

Összekeverjük az ananászt, tojást, cukrokat, narancshéjat. Hozzáadjuk a lisztet apránként, a sütőport is. A margarint belevagdossuk, majd elmorzsoljuk a keverékkel.
Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Sütőpapíros tepsibe diónál nagyobb golyócskákat lapítunk szét, közben bátran lisztezzük a kezünket. De figyeljünk! Ne legyen leragadva a papírhoz, mert utána nehéz lesz leszedni. Rövid ideig sütjük, a színe legyen szép matt, de azért ne nyersen szedegessük ki.


                      1 teáskanál chilipor
                      10 dkg étcsokoládé
                      fél evőkanál étolaj


Vízfürdőben összemelegítjük a 3 elemet, úgy, hogy teljesen homogén legyen.
Rámaszatoljuk a puszedlik tetejére, mintha teljesen spontán csak megdermedt volna lefolyás közben.
  
                                                                                     Nagyjából 30 db puszedli lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése