2011. április 13.

Triplacsokis cookie

A triplacsokis elnevezés egy kicsit ferdít az igazságon, mert ebben csak ét és tejcsoki van. Elif eredetijében tejcsoki helyett fehér szerepel,de az pont elfogyott, mikor előző hétvégén elpancsoltam a bonbonokhoz. Szóval az sem 3 csokis. Akkor a kakaó lenne a 3. "csoki"? Fene tudja. De legközelebb muszáj lesz fehéret is beletennem. :)
Igaz, anélkül is Isteni. A belül lágy, kívül szilárd csoda.Állítólag ilyen a mekis. Csak fehércsokival.

Hozzávalók: 5 dl liszt
                      2 csapott kávéskanál szódabikarbóna
                      2 csipet só
                      3 púpos evőkanál nyers kakaópor
                     20 dkg vaj
                     2,5 dl barna cukor
                     3 evőkanál porcukor
                     2 tojás
                     1,5 teáskanál vaníliaaroma
                     2 teáskanál instant kávé
                     200 g étcsokoládé
                     100 g tejcsokoládé
                     100 g fehércsokoládé

A lisztet, szódabikarbónát, sót, kakaóport, kétféle cukrot, kávét összekeverjük. A 2 tojást jó alaposan eloszlatjuk benne, majd olyasféle masszát csinálunk belőle az olvasztott vaj segítségével, mint a kókuszgolyóé. A csokikat csak ekkor kezdjük el darabolni, mert szerintem sokkal viccesebb ha nem olvad szét a meleg vaj hatására. A méretezéssel nem kell megszakadni a kisujjkörömnyitől elkezdve a morzsalékig minden jó. DE nagy darabokat feltétlenül hagyjunk benne, mert isteni mikor szétolvad a szádban.
180 fokra előmelegítjük a sütőt. Sütőpapíros tepsire másfél-2 diónyi kupacokból köröket lapítgatunk. Az ideális vastagságuk majdnem 2 cm.
A sütési időnél kell nagyon figyelnünk. Jó irányadó a 7-8 perc, de azt érdemes figyelni, hogy mikor veszti el a fényét. Mert ez sütőfüggő. Ilyenkor azonnal ki kell venni, és nem visszatenni, hogy dehát ez még puha, mert ahogy hűl, meg fog szilárdulni, viszont a belseje puha marad. Én a mostaninál a 8 percet figyeltem, de az a szomorú tény, hogy elég lett volna 7 perc. Szűk 7 perc. Úgyhogy van amelyiknek megsült a széle.
                                                                                                     36 db keksz lesz

A képért bocsi, hogy ilyen nagy, de kicsiben nem jött ki, hogy mennyire jó :)









Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése