2011. július 19.

Rózsaborsos-csokis keksz

A rózsabors valamilyen módú beépítése csoki mellé, már régóta szerepel teendőként a napirendi pontjaim között. Majdnem azóta, amikor kipróbáltam az eperrel. Hiszen ha csak kimondjuk a nevüket, már az is annyira összeillik. És akkor még nem is mondtam, hogy mi sül ki belőlük...


HOzzávalók: 10 dkg étcsokoládé (minimum 60 %)
                        6 dkg vaj
            1 tojás
            4,5 dkg liszt
            4 dkg cukor
            fél teáskanál sütőpor
                        1 nagyobb teáskanál rózsabors

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. 
A csokit és vajat egy edénybe tesszük, megolvasztjuk, és addig keverjük, míg homogén eygveleggé nem válik. Ekkor hozzáadjuk a tojást, majd lisztet, sót, sütőport, cukrot. Elkeverjük. a rózsaborsot összezúzzuk (ezt lehet egy mozsárban, de annak hiányában egy teáskanál hátoldalával is egy csészében), és a masszába dolgozzuk.
Egy sütőpapíros tepsire tegyünk 9-10 kupacot. Egy bevizezett teáskanál hátoldalával simítsuk őket egyenletes körökké.
Süssük kb. 8 percig. Ez természetesen sütőfüggő, a lényeg, hogy a szélük éppen megsüljön, a közepük pedig puha maradjon. Ez hűlés közben még úgy is keményedik.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése