2012. február 2.

Kéksajttal és dióval töltött sült körte

5 tény:
1. Az egyszerűség gyönyörködtet.
2. Fűszerekkel együtt áll az egész étel 5 hozzávalóból.
3. Az első mozdulat és a tálalás között van kereken 20 perc.
4. A kéksajt és dió miatt kicsit sznobnak tűnhet, de ez ne tévesszen meg senkit.
5. Problémátlan étel. Szóval Stahl kisasszony szavaival élve problémátlan köret illik hozzá.

És egy jótanács: Fontos, hogy kóstoljuk meg a kéksajtot a használat előtt, mert tapasztalat, hogy nem egyforma az ízük. És ha esetlegesen rosszul választunk, az egésznek lőttek, mert igen domináns az íze.

Hozzávalók 2 személyre:
2 ép keményebb körte
7 dkg kéksajt (vagy márvány)
3 dkg durvára vágott dió
4 csipet só
2 szál friss rozmaring

A körtéket megmossuk, majd óvatosan letöröljük róluk a vizet. Félbevágjuk őket, és egy kiskanállal kivájjuk a magházat. 
A sajtot összemorzsoljuk az apróra vágott rozmaringgal, és 4 részre osztva a körték magháza helyére tömködjük. Megszórjuk sóval, majd a dióval. (Célszerű egy kicsit bele is nyomokodni a sajtba, hogy ne essen le.)
200 fokos sütőben nagyjából 15 perc alatt meg is sül.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése