2013. szeptember 10.

Vegán kókuszos-fügés fagyi (kesudió alappal)


Végignéztem magunkon.
A három lányon. A három barátnőn.
Ugyanonnan jöttünk. Ugyanabból a városból, ugyanabból az iskolából. Egyetemre járunk.
És mégis, 3 teljesen különböző életet élünk. A lehető legkülönbözőbbet.
L., a szülői szárnyak alól frissen szabadulva a bulik - tanulás tengelyen lavírozik.
Zs. mindennapjait a párkapcsolati élet örömei, és nem kevés nehézsége tölti ki.
És én?
Önmegvalósítok. Mint mindig.
Erősen antiszociálisan és célorienáltan, de nem kényszeresen. Mert belülről jön. Nekem Ez jön belülről. Tulajdonképpen nem csinálok egyebet, mint figyelek a jelekre. A lehetőségekre.
Ilyen egyszerű.





Azt mindig is tudtam, hogy furcsán működök. De hogy ennyire abnormálisan, az már számomra is meglepő. 
Egész nyáron egyszer ettem fagyit. Egyetlen, egyszer. Ja meg csináltam. Szintén egyszer. Magamban el is könyveltem, hogy ez a téma a rengeteg elmentett recept ellenére sem a kedvencem. Aztán ahogyan elbúcsúzott a nyár, lejjebb hűlt az idő, olthatatlan vágy fogott el a hűvös nyalánkságok iránt. 
Jelenleg fagyit eszem fagyival. Ahogyan illik. 
De valamiért talán mégis reggelire a legjobb. Próbáljátok ki. 
Egy szelet gőzölgő almáspitével...hmmm, valami mennyei.


Vegán kókuszos-fügés fagyi
  az eredeti recept a The Raw Food Beginner Chef-től




  • 3 fresh figs
  • 1/2 cup of coconut flakes
  • 1 cup of cashews
  • 1/3 cup of maple syrup or liquid sweetener
  • 1 vanilla bean scraped
  • 1/4 tsp of salt
  • 11/2 cups of water
  • 5 figs mashed with a fork
  • - See more at: http://therawfoodbeginnerchef.com/coconut-fig-ice-cream-a-raw-vegan-beginner-recipe/#comment-69&disp=196311



  • 3 fresh figs
  • 1/2 cup of coconut flakes
  • 1 cup of cashews
  • 1/3 cup of maple syrup or liquid sweetener
  • 1 vanilla bean scraped
  • 1/4 tsp of salt
  • 11/2 cups of water
  • 5 figs mashed with a fork
  • - See more at: http://therawfoodbeginnerchef.com/coconut-fig-ice-cream-a-raw-vegan-beginner-recipe/#comment-69&disp=196311
    1 csésze kesudió
    1+1/2 csésze víz
    1/2 csésze kókuszreszelék
    1 púpos teáskanál vaníliapor
    2 csipetnyi só
    1-2 evőkanál méz/ szirup, ki mit használ
    3+5 érett!, puha füge

    A kesudiót áztassuk be néhány órára, hogy megpuhuljon. Ezután adjuk hozzá a kókuszreszeléket, sót, vaníliát, mézet, és 3 fügét, majd turmixoljuk teljesen simára.
    A maradék fügéket nyomkodjuk szét egy villával, és keverjük a fagyialaphoz.
    Fagyigépben fagyasszuk ki.

    3 megjegyzés: