2014. március 13.

56 / 365

meggyes joghurt, édesburgonyás-diós brownie, almaszeletek, mentatea
Tanulság1: 7 szem cseresznye nem csinál cseresznyésjoghurtot. De legalább rózsaszínűt igen. Tanulság2: a brownie nagyon finom. És gluténmentes. Tanulság3: a lakás fényviszonyai még mindig pont olyan rosszak ugyanolyanok, mint amikor elmentem.


Édesburgonyás-diós brownie
2 csésze finomra reszelt édesburgonya
2 tojás
1/3 csésze olívaolaj
1/3 csésze + 1 nagy evőkanál méz
2/3 csésze kókuszreszelék
2 evőkanál rizsliszt
1/2 csésze durvára vágott, pirított dió
1 evőkanál őrölt lenmag
1/3 csésze kakaópor
1 csapott teáskanál szódabikarbóna
3 csipet fahéj
1 csipet só

Keverjük össze az édesburgonyát, tojást, olívaolajat és mézet. Egy másik tálban a száraz alapanyagokat: a kókuszreszeléket, rizslisztet, lenmagot, kakaóport, szódabikarbónát, fahéjat és a csipet sót. Vajazzunk-lisztezzünk (rizsliszttel!) ki egy kisméretű tepsit (az enyém 17x17 cm volt, ennek hiányában szerintem egy 18 cm-es tortaformával érdemes próbálkozni), és melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
Keverjük a tésztába a durvára vágott diót, majd öntsük a formába.
Süssük nagyjából 20 percig, illetve addig, míg meg nem szilárdul a teteje, de még elég "benyomható" marad a tészta, ellenben a beleszúrt tű nyomán már nem vizes a tészta.


tipp: Ha van otthon, bátran keverjünk bele egy jó nagy maréknyi étcsokicseppet is!

receptötlet a Chantelle Grady blogról


1 megjegyzés: